Het antwoord op je witte benen probleem

Als de gebroeders Grimm auteur zouden zijn van dit artikel dan was het nu verder gegaan als een heel spannend-met-goede-afloop-Sneeuwwitje-verhaal, maar in real life schrijf ik het, gaat het over mij en vind ik mijn lelieblanke huid gewoon spierwit.

In de winter heeft dat nog een soort van iets sjiekigs, in de zomer heb ik een ontzettend witte benen probleem. Er waren tijden dat heel Nederland (zoals altijd net iets te snel en te gretig) in shorts rondbanjerde en ik stug in lange broek bleef volhouden dat ik het echt niet zo heel warm had…

Op witte benen zie je ieder onregelmatigheidje tachtig keer uitvergroot. Rood vlekje? Lijkt op een acne-explosie. Blauw lijntje? Alsof je een spatader hebt. Ieniemienie deukje in je huid? Alsof cellulitis een promotiestand bij je heeft genomen (het is niet voor niets dat de instant nummer 1 tip om je cellulitis te camoufleren, ‘bruin’ worden is).

Bruine benen staan gewoon veel lekkerder in de zomer, als je het mij vraagt. En ik ben geen aanhanger van de zonnebank en een groot voorstander van smeren, smeren, smeren (je kunt jezelf niet hard genoeg tegen schadelijke zonnestralen beschermen), dus van die twee weken strand moet ik het niet hebben. Sterker nog: Er. Gebeurt. Helemaal. Niets. Normaal gesproken ben ik dan ook de eerste die in een spraytancabine te vinden is als het twintig graden plus dreigt te worden, maar daar heb ik gewoon niet altijd tijd voor (en: gezien het fanatisme waarmee wij Nederlanders de weerberichten in de gaten houden, mag ik blij zijn als ik op het moment supreme überhaupt een plekje weet te bemachtigen).

Als ik nog 24 uur de tijd heb, gebruik ik Tan-Luxe van Skins. Selftanning had nooit zo mijn voorkeur (hallo, vlekken en strepen) maar deze zelfbruiner-voor dummies is echt idiot proof. Je mengt een paar druppels door je eigen bodylotion, smeert jezelf in (WAST JE HANDEN…) en hebt 24 uur later een gezond en egaal kleurtje op je benen.

Wanneer ik nu-nu-nu bruine benen wil gebruik ik Airbrush Legs van Sally Hansen. Holy, wat een uitvinding. Make-up voor je benen, die watervast is, ieder blauw plekje camoufleert en je benen een lekkere kleur geeft. De kleur ‘medium glow’ vind ik bij een blankere huid geloofwaardiger dan de ‘tan glow’ (weekje strandvakantie versus 10x zonnekanon) maar die laatste dekt wel net iets mooier!

View this post on Instagram

Rokjesdag 💁🏻‍♀️

A post shared by Manon Meijers (@manon.meijers) on

 

 

 

Het antwoord op je witte benen probleem

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *