Interview MetroMode: Mijn Wishlist

In de rubriek De Wishlist van… deelt iedere week een groot modeliefhebber en -kenner zijn of haar verlanglijstje op MetroMode.nl. Deze week: Manon Meijers, stylist, eigenaar van de website MonStyle en lifestyledeskundige van RTL Boulevard.

Welk kledingstuk staat op dit moment hoog op je verlanglijst?
Een hele mooie, veel te dure winterjas van Rick Owens. Wol met leer. Alle schoenen van Saint Laurent en Isabel Marant. Maar dat heb ik eigenlijk ieder seizoen. En ondanks dat ik vrijwel nooit sieraden draag, merk ik dat de ekster in mij wakker geschud lijkt en ik nonstop sieraden aan het scannen ben. Maar die mag ik pas van mezelf als ik ze lang en graag genoeg wil om iedere dag te dragen.

Welk kledingstuk blijft maar in je kast hangen, terwijl je het eigenlijk niet aantrekt?
Ik ‘edit’ m’n kast doorlopend omdat ik er bloedjechagerijnig van word als ik iedere ochtend mezelf berispend toe moet spreken over dingen die ik zie hangen maar niet vaak genoeg draag (want zo zonde). Alleen met schoenen kan ik niet streng zijn. Zo staan er een paar loeihoge-serieus-moeilijk-op-te-lopen-want-alleen-steun-van-een-paar-metalen-bandjes-sandalen van Isabel Marant beeldig te zijn in mijn schoenenkast. Nog nooit op gelopen maar ik blijf er in geloven.

Manon Meijers

Van welk kledingstuk heb je laatst met pijn in je hart afscheid genomen?
Een te mooie crèmekleurige leren rok van Johnny Ramli die ik al zeker acht jaar had. Was in mijn koffer een flesje body-olie gaan lekken en die rok ruikt nu goddelijk, maar is wel verpest. Ik neem alleen afscheid van dingen met pijn in m’n hart als ze kapot gaan. Anders heb ik niet zo’n moeite met wegdoen, omdat ik er óf vriendinnen blij mee maak óf ze inbreng bij Salon Heleen Hulsmann: ik weet dan dat ze een nieuwe eigenaresse gaan vinden waar ze het beter hebben.

Welk kledingstuk moet iedereen in zijn kast hebben?
Een tijdloze designertas. Omdat het kinderlijk goed voelt om er lang voor te moeten sparen en ‘m dan eindelijk te kopen, omdat ze je een gigantisch woman-of-the-world-gevoel geven, omdat hij iedere outfit opleukt (en daarom per draagbeurt eigenlijk een schijntje kost) en omdat hij als je een beetje lief voor ‘m bent) een leven lang mee gaat en je ze dan aan een dochter/nichtje/-vul hier in wie je verder lief vindt- door kunt geven.

Manon Meijers

Welk kledingstuk moet iedereen dit seizoen in zijn kast hebben?
Iets waar je blij van wordt. Hysterisch blij. En belachelijk zelfverzekerd. Misschien gek uit de mond van een styliste, maar ik geloof niet zo in trends en het moeten volgen daarvan. Draag gewoon wat bij jou past.

Welk kledingstuk moet iedereen acuut ritueel verbranden?
Dames de witte legging en mannen de driekwartbroeken en dan vooral die met elastiek aan de zijkanten zodat je ‘m ook nog strakker kunt trekken.  Waarom? Omdat ik er van ga huilen. En als je dat niet genoeg reden vindt: omdat niemand, he-le-maal niemand er knapper van wordt .

Het beste mode-advies dat ik ooit gekregen heb:
Meestal geef ik mode-advies. En ik denk dat dan mijn meest favoriete is dat je je outfit er nooit te bedacht of geforceerd uit moet laten zien. Van krampachtig wordt namelijk niemand leuker.

Manon Meijers

Mijn mode-geheim is:
Als ik iets leuk vind, betekent het niet persé dat het ook leuk voor mij is. En ook: alleen kopen wat je gelijk morgen aan kunt. Scheelt bergen miskopen.

Als ik de Staatsloterij win, dan….
Koop ik Net-A-Porter op. Zodat ik ieder seizoen van alle stuks en alle labels die ik leuk vind er één in mijn eigen kast kan hangen. En die kast krijgt dan dat computersysteem dat ze ook in Clueless hebben. Daar droom ik  al van sinds ik die film voor het eerst zag.

Bron: Metronieuws
Interview MetroMode: Mijn Wishlist